• Eerlijk en transparant advies
  • 100.000 m2 op voorraad
  • Snelle levering door heel Nederland
  • Meer dan 30 jaar ervaring
Home » Houten vloeren

Een houten vloer kopen in Noord-Nederland?

Dé expert in houten vloeren

Wij leveren een compleet assortiment in eiken houten vloeren door heel Nederland. Planken vloeren zijn verkrijgbaar in massieve vloerdelen en werkingsvrije vloerdelen of Lamelparket. Om direct een veelvoorkomend misverstand uit de wereld te helpen: Werkingsvrije vloerdelen zijn zeker niet van mindere kwaliteit dan massieve delen!

Parket is er in meerdere soorten. Om u goed te informeren en een juiste keuze te laten maken laten wij graag een aantal vloeren zien en welke verschillende mogelijkheden er zijn. Dankzij de samenwerking met het productiebedrijf van de vloeren kunnen wij aan al uw wensen voldoen en is er voldoende voorraad om snel te kunnen produceren. Uw vloer wordt speciaal voor u gemaakt. We hebben al houtenvloeren vanaf € 29,95 per m2.

Hout op vloerverwarming?
Jazeker het kan. Natuurlijk zijn er regels waar u zich aan moet houden. Wij helpen u graag om de juiste vloer op uw vloerverwarming te plaatsen.

Houten vloeren Smilde
Parketvloer Drenthe

Traditioneel parket

Traditioneel parket of tapis vloer zijn houten stroken zonder mes en groef die op een tussenvloer worden gelijmd en gespijkerd. De tussenvloer is meestal 12 mm spaanplaat die op zijn beurt weer gelijmd en gespijkerd is op de ondervloer. De massieve stroken zijn meestal smal. Ze variëren van  (6 cm breed tot ± 14 cm en kort, zo’n 100 cm. De dikte varieert van 6 tot ± 10 mm. De naden en spijkergaatjes worden dichtgesmeerd met “vloeibaar” hout of een voegenkit en daarna wordt de parketvloer geschuurd en afgewerkt. Het resultaat is een gladde parketvloer. Parket kan ook in patroonvormen worden gelegd, bijvoorbeeld een visgraatpatroon, Hongaarse punt of met band en bies. In de vloer kunnen meer dan twintig verschillende houtsoorten verwerkt worden. Elke houtsoort heeft zijn specifieke eigenschappen zoals werking en slijtvastheid.

Mozaïek parket Drenthe

Mozaïek parket

Het Mozaïek parket is een blokpatroon van massief houten strookjes. Door deze strookjes kruislings op elkaar te plaatsen ontstaat een mozaïekpatroon. Mozaïek parket wordt meestal direct op de (beton)vloer verlijmd. Het hoeft niet genageld te worden omdat elk strookje een kleine afmeting heeft en daardoor niet extra in de lijm hoeft te worden aangedrukt. De afmetingen zijn 12 tot 16 cm vierkant en de dikte is 8 tot 10 mm. Wanneer het parket is gelegd wordt het ter plekke geschuurd, gesopt en afgewerkt. Mozaïek parket vindt je vaak op dansvloeren. Een mozaïek parket werkt niet tot nauwelijks, heeft een afwerking naar keuze, heeft een lange levensduur en is bovendien een stille vloer.

Massief eiken Drenthe

Massieve vloerdelen of planken

Vloerdelen of ook massief parket genoemd, zijn planken voorzien van een mes en groef verbinding. Wij leveren uitsluitend alleen de beste kwaliteit eiken vloeren. De breedte die wij kunnen leveren varieert van 12 cm tot 26 cm en de dikte van 12 mm tot 20 mm.  Vroeger werden de vloerdelen op balken gespijkerd om een draagvloer te maken. Tegenwoordig hebben de meeste huizen een betonvloer en worden de planken daar bovenop gelegd. De vloerdelen kunnen zwevend of vast gelegd worden. Bij vast leggen worden de vloerdelen op een tussenvloer gelijmd en gespijkerd.

Massieve vloerdelen zijn verkrijgbaar in de volgende houtsoorten:
Europees Eiken, Amerikaans Eiken, Beuken, Jatoba, Merbau. Neem voor andere houtsoorten contact met ons op. De meest verkochte houtsoort is Europees Eiken, dit omdat dit een duurzame houtsoort is, sterk en zeer geschikt voor vloeren.

Lamelparket Drenthe

Lamelparket

Werkingsvrije vloerdelen, lamel vloerdelen, lamelparket, combiplank of duoplank. Hoewel er verschillende namen voor zijn bedacht, geven wij toch de voorkeur voor lamelparket. Lamelparket is een parket dat bestaat uit planken opgebouwd uit verschillende lagen. De onderlaag is multiplex van beuken of hardhout. Deze is opgebouwd uit 8 tot 12 onderling verlijmde lagen. De toplaag bestaat uit massief hout, variërend van 3 tot 5 millimeter. Hierdoor heeft elk vloerdeel zijn eigen natuurlijke tekening en uitstraling net zoals een massieve plank.

Het lamelparket voorkomt problemen zoals bij zwevend gelegde massieve planken vloeren. Door de gelaagde opbouw werken deze werkingsvrije vloerdelen vrijwel niet. Daarom zijn ze ideaal voor zwevend leggen, dus u hebt wel het uiterlijk van ‘echte’ vloerdelen maar niet de nadelen van het zwellen en krimpen bij veranderingen in de luchtvochtigheid.

Europees eiken

Snijder vloeren kan verschillende breedtes en diktes leveren in Europees eiken herkomst uit verantwoorde kap verwerkt onder PEFC label. Alle het Europees eiken is te leveren in Rustiek maar ook in een rustige sortering met weinig knoesten. Wij kunnen de vloeren in diverse uitstralingen maken. Zoals geschaafde vloer, met een zeer natuurlijke uitstraling en de geschuurde vloer. Het Europees Eiken is een duurzame houtsoort, sterk en zeer geschikt voor vloeren. Het geeft een warme en mooie uitstraling in uw woning. Wij kunnen Europees Eiken leveren in diverse kwaliteiten en sorteringen. Zo kunnen wij leveren 1-bis, rustiek A, rustiek B en rustiek C. Europees Eiken laat zich prachtig roken door het looizuur in de plank. Hierdoor kunnen we weer talloze variaties in kleuren maken. Ook door de vloerdelen te schaven of te schuren krijgt het een andere uitstraling.

Andere houtsoorten zijn Amerikaans Eiken, Amerikaans noten, Afzelia, White Maple, Brown Maple, Tauari, Merbau, Sucupera en Wengé. De vloeren kunnen we behandelen met olie of met lak. Wij gebruiken uitsluitend hoogstaande kwaliteits producten om uw vloer af te werken. Er zijn verschillende afwerkingen naar wens mogelijk. Daarnaast kan de vloer geschaafd, geschuurd, gelakt, gerookt, geolied, geborsteld, bezaagd of verouderd worden opgeleverd. Kom naar onze showroom en laat u verrassen door een Europese eikenvloer van Snijder Vloeren.

Massief eiken vloer Drenthe

Massief eiken vloeren

Visgraat vloer Drenthe

Visgraat vloeren

Vloer schuren Drenthe

Schuren van vloeren