Click PVC leg tips

 • Controleer altijd de ondergrond: controleer altijd of er sprake is van een blijvend droge, scheurvrije, schone, trek- en drukvaste, vlakke vloer.
 • Opslag: zorg ervoor dat het materiaal ten allen tijden op een vlakke ondergrond ligt. Wanneer het materiaal niet vlak wordt opgeslagen zal dit tot problemen kunnen leiden bij de verwerking.
 • De controle van het te verwerken materiaal: de vloeren worden voor het verlaten van onze zaak aan een zorgvuldige controle onderworpen, waardoor een hoge kwaliteitsstandaard kan worden gegarandeerd. Wij kunnen gebreken echter niet voor 100% uitsluiten. Controleer daarom altijd vooraf de goederen.
 • De vloeren dienen geacclimatiseerd te worden voorafgaande aan installatie: Leg de planken minimaal 48 uur in de te verwerken ruimte, om zich aan de ruimte en temperatuur te kunnen aanpassen. De ideale verwerkingstemperatuur is ca. 18° C.
 • Wilt u de vloer in een appartement leggen met een eis van 10 dB? Maak dan gebruik van onze speciale ondervloer.

 

 1. Bepaal eerst hoe de vloer moet lopen. Doorgaans worden plankenvloeren in de lengte van de kamer gelegd.
 2. Om smalle plankbreedten of korte planklengtes in de buurt van de muren / deuren te voorkomen, is het belangrijk om goed te plannen. Met behulp van de breedte van de kamer kunt u berekenen hoeveel volledige planken passen in het gebied en hoeveel ruimte overblijft, wat zal moeten worden gedekt door gedeeltelijke planken.
 3. Begin met een hele plank in de rechter hoek van de kamer, met de tongkant naar de muur. Leg de eerste rij planken langs een krijtstreep en houdt aan de muur een ruimte van ca. 6,5 mm voor uitzetten. De tong aan de kant van muur kan verwijderd worden door aan de bovenkant in te snijden en deze naar beneden te buigen. .
 4. De planken zijn eenvoudig te installeren zonder lijm. Eenvoudigweg dient de tong van een plank in de groefzijde van een andere plank geklikt te worden.
 5. Begin met de installatie van de eerste rij door het leggen van een plank plat op de vloer, met de tongzijde naar de muur. Lijn het einde van de tweede plank met de eerste en klik de verbinding in elkaar door recht naar beneden te duwen op de eerste plank. Vergrendel de korte uiteinden van de planken samen tot de eerste rij is voltooid. Snijd de laatste plank in de rij tot de benodigde lengte. Indien de wand niet haaks is, dient de eerste rij niet tegen wand aan gelegd worden, maar van de wand af, langs een haakse lijn. Zorg ervoor dat de planken in wildverband liggen met een minimum van 300 mm overlap. Dit zorgt voor een sterke verbinding.
 6. Nadat de eerste rij vloerdelen is geïnstalleerd, lijn de eerste plank van de tweede rij uit, zodat de buitenzijde evenwijdig loopt aan de buitenzijde van de eerste rij. Maak de verbinding door de tong aan de lange zijde in de groef te klikken, door de plank in een hoek van 45 graden te houden en de plank van de 2e rij vervolgens naar beneden te drukken.
 7. De tweede plank kan dan eerst aan de kopse kant van de eerste plank worden geklikt. Vervolgens kan de 2e plank in zijn geheel worden opgetild tot een hoek van 45 graden om de lange zijde in de eerste rij te klikken. Herhaal dit voor elke plank en rij.