Het onderhoud van vloeren

Onderhoud laminaatvloer

Een laminaatvloer uit de collectie van Snijder Vloeren staat garant voor jarenlang woon- of werkplezier. Om optimaal van uw laminaatvloer te genieten is het van belang dat u de vloer op de juiste manier onderhoudt. De volgende onderhoudsrichtlijnen helpen u daarbij.

 • Het reinigen van de vloer dient zoveel mogelijk droog te gebeuren. Alleen incidenteel mag de vloer licht vochtig gereinigd worden met een kleine hoeveelheid schoonmaakazijn opgelost in lauw water. Na nat reinigen de vloer altijd nadrogen.
 • Gebruik voor lichtvochtige reiniging absoluut geen huishoudelijke reinigingsmiddelen. Deze bevatten vaak bijtende of voedende bestanddelen die de vloer aantasten en vettig maken.
 • Gemorste vloeistoffen altijd direct opdrogen met een schone doek.
 • Zorg dat er in de woning voldoende schoon- en droogloopmatten zijn. Zo kan beschadiging van de vloer door vuil, steentjes, zand of vocht worden tegen gegaan.
 • Onder stoelen en andere (bewegende) meubels viltglijders aanbrengen. Vervang deze regelmatig. Harde of metalen wieltjes van bureaustoelen vervangen door zachte wieltjes die geschikt zijn voor laminaatvloeren.

Onderhoud PVC vloer

De PVC vloeren van Snijder Vloeren zijn, dankzij het geavanceerde productieproces, zeer slijtvast. Door het gebruik van uitsluitend hoogwaardige grondstoffen zijn de vloeren eenvoudig te reinigen. Toch is geen enkele vloer onderhoudsvrij, ook de PVC vloeren van Snijder Vloeren niet. Om optimaal en langdurig van de vloer te kunnen blijven genieten, adviseren wij jou om onderstaand onderhoudsadvies op te volgen.

 • Stofwissen met een stofzuiger (zacht mondstuk) zal vaak voldoende zijn. Wekelijks kun je de vloer reinigen met een dweil of wismop. Gebruik hiervoor een oplossing van lauw water en een PVC-Cleaner.
 • Afhankelijk van de gebruiksintensiteit kan het nodig zijn om na verloop van tijd een beschermlaag aan te brengen, of de bestaande laag te vervangen. De vloer dient dan altijd eerst te worden gereinigd met de basisreiniger, om al het vuil en oude beschermlagen te verwijderen. 
 • Voorkomen is beter dan genezen. Iedereen die bij je binnenloopt neemt een stukje “buitenwereld” mee via zijn of haar schoenzolen. Door toepassing van een goede schoonloopmat voorkom je grotendeels de inloop van vuil en vocht, waardoor je de vloer minder vaak hoeft schoon te maken en je de levensduur ervan verlengd.
 • Voorkom langdurig contact tussen vinyl en rubber. Door migratie kan er een blijvende donkerbruine verkleuring optreden.
 • Schuif geen zware voorwerpen over de vloer en voorzie stoelpoten en ander meubilair van goede bescherming, vervang eventueel de wieltjes onder de bureaustoelen door zachte wieltjes, die geschikt zijn voor vlakke vinyl vloerbedekking.
 • Gemorste vloeistoffen z.s.m. verwijderen.
 • Zijn er verder nog onduidelijkheden neem dan altijd contact met ons op!

Onderhoud houten vloeren

Voor het onderhoud van houten vloeren kan u het beste contact met ons opnemen. Wij zullen u dan voorzien van alle benodigde informatie die belangrijk zijn voor het onderhoud van uw houten vloer.