Een houten visgraat vloer kopen in Noord-Nederland?

Visgraat vloeren laten het huis leven

Een unieke manier van leggen, een prachtig patroon en een vloer waarop je niet raakt uitgekeken. De visgraat vloer is weer helemaal terug. Het visgraat motief staat zeer decoratief, de kriskras planken bieden een veranderlijk karakter. Van brede planken naar een kort patroon, alles is mogelijk. Het parket is gemaakt van eikenhout en dankzij de patronen in het hout heeft geen enkele plank hetzelfde uiterlijk. Dit geeft de vloer een levendige uitstraling. Met bredere planken maak je een stoere en robuuste vloer. Kortom: Een vloer waarop je niet raakt uitgekeken. Alle afmetingen eiken visgraat zijn te krijgen in de sortering 1-bis, rustiek A, rustiek B en rustiek C. Deze sortering houdt in wat er zichtbaar is toegestaan in de vloer aan noesten, spinten en vergroeiingen. Daarnaast is het mogelijk om de visgraat te schaven en schuren, te laten verouderen, roken en af te werken met een kleurige olie of lak.

Visgraat houten vloer

Een visgraat vloer leggen

Een visgraat vloer is op verschillende manieren te leggen. Zo kan een duoplank of multi-uitvoering zwevend worden gelegd in een dikte van 20 mm. Een massieve plank kan ook zwevend worden gelegd, maar dan moet er wel rekening worden gehouden met de werking van het hout. Kies je voor zekerheid bij een massieve plank, laat het dan leggen op spaanplaat. Alle dunnere soorten visgraat kunnen beter worden verlijmd op de betonvloer. Nadat de visgraat vloer is gelegd is het tijd voor een oliebewerking. Een oliebewerking pakt vaak geweldig uit op een visgraatparket. Zeker bij een verouderde uitvoering van het hout komt een bewerking met natuurolie prachtig uit. Kies voor een olie met een tint ontleent uit de natuur. Van vergrijsd tot old smoke, alles is mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Een visgraat vloer en vloerverwarming

Een visgraatparket kan zonder problemen op vloerverwarming gelegd worden. Wij zorgen ervoor dat de verlijming van jouw visgraatvloer op de vloerverwarming perfect in orde is. We bezuinigen daarom ook nooit op de lijm en kiezen voor de beste kwaliteit. De kostprijs van het verlijmen van een multiplank visgraatparket is lager dan bij traditioneel parket. Een warme vloer met hoog comfort, professioneel gelegd en tegen een goede prijs? Dan moet je bij Snijder Vloeren zijn. Wij leveren niet alleen houten visgraat vloeren in Assen, Groningen, Friesland & Zwolle, maar door heel Nederland!