Uw houten vloer laten schuren door experts?

De perfect geschuurde vloer

Een goed geschuurde vloer heeft een mooie warme uitstraling en is gemakkelijk in onderhoud. Op een mooie, gladde vloer kan er met een veilig gevoel worden gespeeld en gelopen. Door een vloer te schuren verleng je de levensduur van jouw vloer. Een niet geschuurd oppervlak hecht namelijk niet goed en oneffenheden zorgen dat de laklaag op een later moment kan scheuren. Stof en splinters kunnen daarnaast het loopvlak verzwakken. Door het te laten schuren of schaven door een expert zie je later geen schuurkuilen of gekke oneffenheden.

Je kan zelf aan de slag om een vloer te schuren, of je schakelt de hulp in van Snijder Vloeren. Zo weet je zeker dat je er geen tijdrovende klus van maakt en dat je het gewenste eindresultaat kan verwachten. Wij hebben kennis van verschillende soorten hout. Wij passen ons materiaal aan op het type vloer dat jij in jouw woning hebt liggen. Hierdoor krijgt jouw vloer de beste behandeling die er mogelijk is. Het schuren van een vloer is een precisieklus die wij graag voor jou uitvoeren. Wij schuren niet alleen vloeren in Assen, Groningen, Friesland en Zwolle, maar door heel Nederland!

Vloer schuren Drenthe

Behoudt mijn vloer zijn karakter met een geschuurde vloer?

De nerftekening van een geschuurde vloer is minder goed zichtbaar dan bij de originele planken. Dit komt doordat de nerf in de vloer wordt geschuurd. De olie die later over de vloer komt blijft dan meer aan de oppervlakte van de planken. Hierdoor ontstaat een rustige uitstraling van de vloer. Een goed geschuurde vloer past in elk interieur, het is een sfeermaker in zowel landelijke als moderne huizen. Iets meer karakter in de vloer? Een alternatief voor het verdwijnen van de nerven vind je in het schaven. De nerfstructuur in de vloer wordt dan duidelijk zichtbaar. Na het schaven wordt ook deze vloer geolied. De kleur van de olie trekt meer in de nerftekening van het hout. Laat ons weten wat voor karakter jouw vloer moet hebben.

Mijn vloer is geschuurd, en nu?

Na het schuren van een vloer wordt de vloer afgewerkt met een laagje olie. Deze olie dringt door in de gehele plank. De olie zorgt voor extra vitaliteit in jouw vloer. Wij zorgen dat de olie binnen twee uur na het schuren van de plank wordt aangebracht. Zo krijg je het mooiste resultaat en de plank neemt dan de meeste olie op. Wanneer de olie is ingetrokken wordt de vloer grondig gereinigd met een intensiefreiniger. Vervolgens schuren we de vloer nog even lichtjes op, maken we hem stofvrij en daarna kun je alle meubelen in de kamer plaatsen.