Duurzame PVC vloer kopen

IAC-Gold Certificering

‘Indoor Air Comfort’ certificering garandeert dat producten voldoen aan lage emissie-eisen en strikte Europese regelgeving. Het ‘Indoor Air Comfort Gold’ certificaat gaat nog verder! Bedrijven die dit certificaat hebben laten zien dat ze streven naar maximale kwaliteit en een gezond binnenmilieu. Alle vloeren van Snijder Flooring PVC hebben het IAC-Gold certificaat, met uitzondering van onze 944400- en 947800-serie (de aanvraag hiervoor loopt).

Wat houdt het IAC-gold certificaat in?

Het Indoor Air Comfort Gold certificaat toont aan dat een product voldoet aan de richtlijnen rondom een lage VOC-uitstoot (vluchtige organische stof). Dit draagt bij aan een optimale luchtkwaliteit binnen in huis. 

De strenge emissie-eisen en Ecolabels van alle EU-landen zijn bij IAC-certificering samengevoegd tot één standaard. Het is het meest ambitieuze lage-emissielabel in Europa en gecertificeerde producten behoren tot ‘beste in zijn klasse’. Naast de emissie-eisen voldoen producten met het IAC-Gold certificaat aan meerdere Europese Ecolabels en soortgelijke richtlijnen.

Voordelen van producten die IAC-gecertificeerd zijn

  • De garantie dat de producten geen gezondheidsrisico’s voor gebruikers opleveren.
  • Gebruikers weten dat ze goede producten gebruiken als het gaat om de luchtkwaliteitsregels binnenshuis.
  • Gebruikers zijn verzekerd dat de producten voldoen aan alle VOS-regelgevingen in Europa en een groot aantal andere wet- en regelgevingen.
  • De gebruikers zijn verzekerd dat de producten voldoen aan de maatstaven voor duurzame bouw.

Lees meer over onze IAC-Gold certificering op de website van Eurofins.

Veiligheid en gezondheid

PVC is een materiaal dat veelvuldig gebruikt wordt in de auto-industrie, de voedselverpakkingsindustrie, de bouw, openbare werken en de gezondheidszorg. Een hoge kwaliteit vinyl wordt eveneens dagelijks gebruikt in de medische wereld (bloedzakjes, catheters, buisjes voor dialyse, etc.). Snijder Vloeren gebruikt de hoogste kwaliteit PVC voor de productie van haar vloeren. Onze vloeren voldoen ruimschoots aan alle eisen inzake veiligheid en gezondheid (IAC Gold). Daarnaast besteden we extra aandacht aan:

  • Selectie van grondstoffen (verbod van zware metalen en oplosmiddelen, etc.)
  • Weerstand tegen brand
Duurzame PVC vloeren

Recycling

PVC is één van de weinige constructiematerialen die 100% recyclebaar zijn. Daarbij kan het onbeperkt gerecycleerd en vervaardigd worden in nieuwe producten. Onze pvc producten bestaan uit zogenaamd Virgin PVC’s, wat wil zeggen dat het de eerste kwaliteit PVC’s zijn, puur en niet vervuild met mindere kwaliteiten. Dit betekent dat deze kwaliteiten absoluut kunnen worden vermalen en gerecycled waarmee weer een ander product kan worden opgebouwd.