Over ons

Als vloerenspecialist bieden wij alle service op het gebied van parket, laminaat- en PVC vloeren. In de omgeving van Smilde leggen wij alle vloeren vakkundig in uw woning of zaak. Ons personeel staat garant voor een perfecte legservice. Wilt u de vloer toch zelf leggen? Wij bieden support en ondersteuning en adviseren u hoe u het beste de vloer in uw woning kan leggen.

Een houten vloer onderhouden is net even anders dan een standaard vloer. Voor groot onderhoud kunt u Snijder Vloeren inschakelen. Voor het dagelijkse onderhoud aan uw vloer geven wij u uitgebreid advies. Wilt u uw oude vloer weer als nieuw Maken? Snijder Vloeren is expert in vloerrenovatie, schuren en oliën. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vloeronderhoud tips van Snijder Vloeren:

Voorkom los vuil
Zand en vuil zijn als schuurpapier voor uw vloer.  Om de inloop van zand en vuil te beperken, plaatst u schoonloopmatten bij de ingangen.

Houd de vloer droog
Hout werkt. Het kan eerder uitzetten als het nat wordt en daardoor kleurverschil gaan geven bij de naden. Als u de vloer afneemt, gebruik dan  een goed uitgewrongen doek of mop. Verwijder vocht (bijvoorbeeld van een omgevallen glas) zo vlug mogelijk en voorkom dat plantenbakken lekken.

Voorzie meubels van vilt
Meubels die verschoven worden geven een grote kans op krassen. Tafels en stoelen zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Voorzie de poten van vilt en houd de kwaliteit van het vilt in de gaten.

Kies bureaustoelen met zachte wielen
Intensief gebruik meubels met wielen kan zorgen voor beschadigingen op uw vloer. Kies daarom bij de aanschaf van bijvoorbeeld stoelen voor zogenaamde ‘zachte’ wielen.

Plaats een luchtbevochtiger
Hout is gevoelig voor het weer. Door verandering van de luchtvochtigheid kan uw vloer krimpen of uitzetten. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 50 en 60%. Om deze op peil te houden plaatst u een luchtbevochtiger.

Naaldhakken
Naaldhakken met beschadigde zolen vormen een grote bedreiging voor uw vloer. De punten kunnen putjes maken.

Gebruik geen standaard schoonmaakmiddelen
Gewone schoonmaakmiddelen kunnen de lak- of waslaag beschadigen en de kans bestaat dat de vloer verkleurt.