Over Snijder Vloeren

In 1994 zijn Jeroen en Ellen Snijder het bedrijf Snijder Parket begonnen aan de Kanaalweg 101 in Smilde. In het begin van deze tijd verwelkomde ze de klanten gewoon in de woonkamer, waar ze stalen van verschillende parketvloeren lieten zien onder het genot van een kopje koffie. Als de perfecte vloer gevonden was, werd deze vervolgens door Jeroen zelf gelegd. Jeroen was pas tevreden met de vloer als de klant dit ook was. Mede hierdoor groeide het klantenbestand van Snijder Vloeren snel en was het verkopen vanuit de woonkamer geen optie meer. Er moest een grotere ruimte komen.

Eerste showroom

Jeroen & Ellen Snijder besloten daarom om in 1995 achter het huis een showroom te bouwen, waar de klanten terechtkonden voor een mega keuze uit diverse soorten parketvloeren van de hoogste kwaliteit. De persoonlijke aanpak om de klanten te helpen bij het vinden van hun droomvloer bleef, alleen de keuze in de verschillende soorten parketvloeren werd veel groter. In 1996 kwam het click-laminaat op de Nederlandse markt en dit werd meteen een razend populair product. Ook Snijder was enthousiast over dit relatief nieuwe product en voegde diverse soorten click-laminaat van hoge kwaliteit toe aan het assortiment. Snijder Parket leverde nu dus naast houten vloeren ook het nieuwe soort click-laminaat vloeren. Het click-laminaat was meteen geliefd bij de mensen en Snijder verkocht vanuit Smilde veel van deze vloeren door heel Nederland.

Nieuwe showroom

Het klantenbestand bleef in de loop der jaren groeien en dus werd er in 2009 besloten om de showroom achter te vervangen voor een nieuwere, ruimere maar vooral veel gezelligere showroom. Deze showroom werd helemaal gemaakt van hout en de verschillende soorten houten- en laminaatvloeren konden hierdoor heel mooi tentoongesteld worden. PVC vloeren werden in deze tijd steeds populairder en dus werden in de nieuwe showroom ook vele voorbeeldborden en stalen van PVC vloeren toegevoegd aan de collectie van Snijder Parket.

Het huidige pand

Vanaf dit moment leverde Snijder Parket dus hoge kwaliteit houten-, laminaat- & PVC vloeren en heeft het dus voor echt ieder wat wils. Hierop werd dan ook besloten de naam te veranderen van ‘Snijder Parket’ naar ‘Snijder Vloeren’. Snijder Vloeren bleef maar groeien en mede hierdoor moest worden uitgeweken naar een grotere showroom dan die bij Snijder thuis. In 2020 is Snijder Vloeren dan ook verhuisd naar de Rijksweg 42 in Smilde. Zoon Jurgen regelt vanaf dit moment de verkoop en Jeroen is vaak onderweg om bij onze klanten thuis te komen. Ondanks dat wij de afgelopen jaren flink zijn gegroeid, blijven wij het persoonlijke contact en het eerlijke advies het aller belangrijkste vinden. Net als in 1994 nemen wij nog steeds graag alle tijd voor onze klanten, zodat we samen onder het genot van een kopje koffie in de showroom hun droomvloer kunnen uitzoeken. Bij Snijder Vloeren staan wij, net als vroeger, nog altijd op kwaliteit!

Jeroen en Jurgen Snijder

Jeroen met Jurgen voor de eerste showroom (2003)

Snijder Vloeren

De showroom met onze bedrijfsbussen (2019)

Snijder Vloeren Assen

Het grote & nieuwe pand van Snijder Vloeren (2020)

Snijder Vloeren Smilde

Jeroen & Jurgen Snijder in het nieuwe pand (2020)

Jurgen Snijder

Jurgen wint jonge ondernemersprijs (2021)

Snijder Vloeren in het nieuws: